Rozhovory vol. 2 / Interview vol. 2

25.05.2013 15:19

Rozhovor vol. 2

 

Half time a my jsme vyzpovídali dva jezdce z RBR Rallysprint Tour. V našem druhém pokračování rozhovorů, jsme si vzali další dvojku. Jsou jimi Vašíček Michal a Kusý Martin

 

1) Jsme v polovině kolotoče, jak zatím hodnotiš Tour? Je zde určitý tlak a nějaka atmosféra, když víš, ze seriál má sponzora, který přispěl na konečné věcné oceněni? 

Michal:  Je to perfektní podnik jak pro nás tak pro team. Máme to pěkně rozjeté, až na podnik s čislem IV , kde jsme nestartovaly. Před samostatným závodem nám odešla technika a čekalo se na novou. Co se týče tlaku na soupeře , tak si to užíváme hlavně s kolegou Šopa Motorsport teamu Mirou Šopíkem. A zkoušíme co se dá i na soupeře silnějších tříd. Co se týče sponzora a o věcné ceny, tak to jsem ani nečekal, že se o něco pojede. Ale tím líp, bude pak větší konkurence a bude se o co prat. Myslím si, že tento podnik bude velmi podařený a že další ročník, bude ještě napínavější.

Martin: Tak zatim se mi nedaří, tak jak jsem chtěl. Celkem naivním cílem bylo se pohybovat v TOP 5 v celkovém hodnocení v každé soutěži. Z pěti podniků jsem dvakrát nedojel a třikrát bodoval, takže zatim to neni tak špatný, ale mým cílem je pravidelně dojíždět soutěže, snažit se zrychlovat a hlavně co nejvíce bodovat. A určitě se co nejlépe umístit ve třídě N4. Ale vzhledem k hodně dobré konkurenci to nebude nijak lehké. Určitě je super, že RBR Rallysprint Tour má sponzora, protože to motivuje zajíždět co nejlepší výsledky a na konci získat nějakou tu skvělou věcnou cenu. V dnešní době je stále těžší a těžší sehnat jakéhokoliv sponzora, jak v reálném závodění, tak na to simulátorové - takže jsem rád, že se můžu zůčastnit tohohle skvělého projektu se sponzorskou podporou. 

 

2) Jak se ti líbí souboje v závodech s klukama? 

Michal: Jak jsem už napověděl, jsou to skvělé souboje. Ale nějaký tlak od soupeřů jsme zatím neměli, jedem si svoje a zatím nám to stačí. Kluci jedou parádně, ale jde nám o skupinu N4 , tak se nikam neženem. To by bylo pak špatné a mohlo by to stát jak techniku, tak i bodovou ztrátu.

Martin: Souboje s klukama si náramně užívám a vážim si jich, i když většinou jedou jinou ligu než já. Obdivuju je, jak vysokou laťku dokážou nastavit. Např. zajedu RZ na 110 procent, kouknu na časy ostatních - a rozdíl je tam třeba 15 - 20 vteřin, někdy i klidně přes půl minuty na prvního. To mě vždy nakopne a nutí hledat příčinu kde nejvíce ztrácim - zatim se mi však recept na zrychlení nepovedlo nalézt. Obdivuju hlavně Michala Vašíčka s myšákem EVO IX. Zajíždí hodně rychlý časy na každym povrchu a kolikrát prohání i ,,větší kluky,, s rychlejšími auty.

 

3) Na sezónu 2014 připravujeme změny v pravidlech a jednou z nich je bodování i v absolutním pořadí (bez nároku na věcné ohodnocení), jsi pro? Myslíš, že to přidá na atraktivitě a ještě navíc, když bude Tour otevřena pro všechny a registrace bude jen v detailech turnaje? 

Michal: Pro bodování v celkové klasifikaci jsem pro, protože jezdci si uvědomí, že jedou o něco velkého, jako to je v reálu. Vždy první v celkovém pořadí, je lepší, než ve skupině (smích), Co se týká registraci na sezonu, to bych nechal. Přesně jak je to v realu, nemáš licenci, jezdi si něco jiného. Udělej si licenci a jeť.

Martin: Celkové hodnocení a možnost porovnání výkonu s ostatníma, by bylo pro většinu jezdců určitě zajímavé a atraktivní, než jen možnost poměření sil v jednotlivých třídách. Protože z mého pohledu nabízí možnost srovnání jak jezdců, tak i aut z ostatních tříd. Co se týče registrace v detailech turnaje, určitě by se tím zamezilo situaci, kdy se soutěže zůčastní málo jezdců. A samozřejmě by se naskytla možnost, poměřit své síly s ještě širší konkurencí.

 

4) Co by jsi chtěl pochválit, nebo naopak vytknout pořadateli?

Michal: Musím pochválit pořadatele, jak skladbou tratí, tak jako prvni ročník a hned mít sponzora, to klobouk dolů. Jinak co bych pozměnil? Přidal bych klasifikaci teamu a bodovalo by se: dva nejlepší z teamu. Jinak to vše a děkuji za rozhovor :)

Maritn: Mile mě překvapila profesionalita, s jakou se tento rallysprint organizuje. Za zmínku určitě stojí skvěle napsané souhrny po každém odjetém podniku, nebo poskytnuté info o následující soutěži, při jejichž přečtění jsem měl pocit, že se opravdu účastnim reálných soutěží. Je vidět, že si pořadatel dává skutečně záležet a věnuje tomu hodně času. Tímto bych chtěl pořadateli poděkovat za tento rozhovor a za vše, co pro nás dělá.

 

 

 

Takový byl rozhovor vol. 2. Děkujeme jezdům za jejich odpovědi a za pochavlu. Další rozhovor očekávejte v brzké době a kdo že to bude, se necháme překvapit. 

 

 

(EDIT: Jazyková verze příbude během týdne)