Bodování / Points

04.03.2013 23:22

 

Remízy v bodování:

RBR Rallysprint Tour 2013 má již odjety dva podniky a my se teď podíváme na skupiny a jezdecké bodování  v tomto seriálu.

Lídra ve skupině WRC máme Kubínyho Vladimíra, který se svým vozem Citroen C4 WRC 2008 získal zatím 18 bodů, které získal za třetí místo v prvním závodu a plný počet desíti bodů v druhém závodě. Na druhém místě nám nastala tzv. remíza, kde se stejným počtem dvanácti bodů jsou Mareš David a Karel Schamberger (mladší). Na čtvrtém místě je Tomeček Libor s vozem Citroen Xsara WRC 05 a bodovým ziskem 10. Starší z rodu Schambergerů, Karel, je se svým vozem Subaru Impreza WRC S14 zakoupeným od holandského týmu, na pátém místě se ziskem šesti bodů za oba závody. Šesté místo s třemi body patří Kolářovi Lukáši, který sedlá Ford Focus RS WRC z roku 2006.

Skupina produkčních vozů, nám nabídla hned dvě remízy. A to když na prvním místě ,,stojí,, Šopik Mira a Vašíček Michal s osmnácti body a oba dva jedoucí na stejném voze Mitsubishi Lancer EVO 9. Druhá remíza je na bedrech Dušana Mikulce a Kusého Martina, a to s bodovým ziskem šesti bodů. Dušan jede na voze Subaru Impreza N14 s dílem Uspenski Rally Technika a Kusý Martin taktéž s devátou evolucí od Mitsubishi.

Nadpis článku neodpovídá skupině S2000, kde máme seřazené jezdce následovně. První místo s celkovým počtem bodů 20, drží Večeřa Lukáš. Ztrátu šesti bodů na prvního, se bude snažit umazat Šopík Jarda a třetí je Artemeiev Iliyia s bodovým ziskem osmi bodů za oba závody. Čtvrté místo patří Slanému Mirovi se čtyřmi body. Všichni bodovaní jezdci jedou na vozech stejné značky, a to Ford Fiesta Mk.VI S2000.

Remíza také neodpovídá ve skupině S1600, kde máme jasně dané první až čtvrté místo. V této skupině vede s dvou bodovým náskokem Kharlanov Ruslan a vozem Opel Corsa S1600 a jeho celkový součet bodů činí rovných 18. Druhý je tedy s bodovým součtem 16, Zbranek Lukáš a vozem Suzuki Swift S1600. Sabados Anton s vozem franzouzské značky Citroen C2 S1600 pak ztrácí na prvního Ruslana deset bodů a čtvrtý Žoužal Honza s vozem VW Polo S1600 a ztrátou 14 bodů na prvního.

Dvě vyjímky s názvu Remíza v bodování znovu ,,uplatnila,, skupina A8, kde máme na prvním místě dělící se dva jezdce s celkovým počtem desíti bodů. Jsou jimi Vondra Jan a Strejt Michal.První jmenovaný jede na voze Toyota Celica St.205 a druhý jmenovaný Michal na voze Mitsubishi Lancer EVO 6. Další v této skupině a zatím posledním je Novosad Rosťa taktéž s vozem Toyota Celica St.205 a bodovým součtem osm.

 

Jak to dopadne po třetím závodě, kde se tentokrtáte celý cirkus přesune na 100% šotolinové rychlostní zkoušky, můžete průbežně sledovat na live výsledcích na https://rbr.onlineracing.cz od 11.3.2013.